אילו מזונות כדאי להקפיא כדי לחסוך כסף?
שלל שאלות עוברות בראשנו כשאנחנו עוסקים במזון: מה לקנות? מה להשאיר ביום יום? ואיך לעזאזל אפשר לחסוך כסף על כל הכיבוד הזה? אחד התשובות המוצלחות ביותר לכך היא קפיאה. מהקפאה אנו יכולים לא רק לשמור על מזון לטווח הארוך, אלא גם לשמור על הארנק שלנו מסופרמרקטים לא הכרחיים. אז מה באמת כדאי להקפיא? בואו נצלול לעולם המפתיע של הקפאה.
1. ירקות – המלכה של הקפאה!
אם נחשוב על ירקות, נראה שלא מדובר רק בחלופה בריאה לסבסים המשמינים – אלא ก็ עליהם אפשר לדבר שעות! אז הגיע הזמן לדבר גם על הקפאה שלהם.
- יש ירקות שדווקא משתפרים אחרי הקפאה: ברוקולי, לפחות במרבית המקרים, נשאר טעים גם בהקפאה.
- חשוב להקפיא בירקות טריים: כן, אני מדבר על אותם ירקות שמצאו את דרכם למפלס העליון של הבריאות. עניינים של שימור!
- סם של קיץ: הקפאת ירקות איכותיים בשיא העונה, תבטיח לכם חוויה ירקית גם בעונות היבשות!
2. פירות – מתוקים ומרעננים אפילו בהקפאה
אם יש משהו שכולנו אוהבים – זה פירות. אבל מה עם הפירות שגולשים בגובה היפוך? כאן מגיעה השאלה: איך להאריך את חייהם?
- תותים ומשמשים: יש להם יכולת מצוינת להחזיק מעמד כשמקפיאים אותם.
- אופן ההקפאה: חתכו אותם לקוביות קטנות וטפלו אותם לפי מימדי שאתם מעדיפים – אחרי הכל, לא כל יום אוכלים פירות קפואים!
- שייקים מהחלווה: החזקת פירות קפואים תאפשר לכם להכין שייקים בכל זמן נתון. כי מה לא כדאי לשתות קדוש ברוך הוא?
3. בשר ודגים – לא כל נתח יעמוד בהקפאה
מהי סכנת הקפאה? כאשר אנחנו מקפיאים בשר או דגים, עלינו לשים לב שהאיכות לא תיפגע במידה ורצינו להכין בורגר טעים. בואו נדבר על המדריך המאושר:
- חוויה צלינית: דגים כמו סלמון ואטריות הם מצוינים בהקפאה.
- קפוא אבל חם: בשרים עשויים להיות מועדים לפורענות, לכן כדאי להם להיות כחומר גלם איכותי מראש.
- טכניקות מאוימות: אם אתם קופצים על קניות בשריות, תחשבו מראש על מתכון לימים קרירים.
4. לחם – לסנדוויץ' העתידי שלכם
כיצד תחסכו כסף עם לחם? לאחר שמשתמשים במעט מהלחם, אפשר לחתוך אותו לחתיכות הראויות ולהקפיא. אישית, אני ממליץ לא לחכות לפיתה מרובת פירות. פשוט תרשמו לי אם זה מתאים!
- אל תשכחו להאריך ימים: קפאו את הלחם בפרוסות וחתכו לפי הצורך ביום בא. ככה, הלחם לא יתייבש!
- לא כל סוג לחם מתאים: אז אולי נוותר על הלחם המקומי עם יותר מדי זיופים…
5. מתוקים – מה שקופאים, נשאר
לתאריך חיי המתוקים איכות נטו, אגזים ואומר שדברים קפואים שווים עד מאה אחוזים ואולי יותר!
- גלידות שרדת את המבחן: קופאים אותם במקרר ובסוף זה משדר את תחושת החופשה.
- שוקולד לא קפוא: צריך לשים לב לארוז טוב! מישהו מכם באמת רוצה שוקולד ייבש?
שאלות ותשובות:
האם ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי?
בהחלט. ברוב המקרים, ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי, ולעיתים אף טובים יותר, כי הם מקפיאים את אופיין כשהם במצב הטוב ביותר.
כמה זמן אפשר לשמור על בשר קפוא?
על פי המומחים, בשר קפוא יכול להישאר איכותי במשך 6-12 חודשים, תלוי בסוגו ובאופן השימור.
האם ניתן להקפיא ביצים?
בהחלט! פשוט הקפו את החלמון והחלבון בנפרד, ושמרו במיכלים לפי הצורך.
מה ההשפעה על הטעם לאחר ההקפאה?
ההקפאה עשויה להשפיע על מרקם מזון, אך ברוב המקרים, טעם המזון נשאר בזמן ההקפאה.
מה הדרך הנכונה להפשיר מזון קפוא?
הדרך הטובה ביותר היא לקבוע מראש הקפאה במקרר, אך יש גם אפשרות להפשיר במים קרים או במיקרוגל, בהתאם לסוג המזון.
האם כל סוגי הירקות מתאימים להקפאה?
לא, לא כל הסוגים מתאימים. ירקות בעלי תכולת מים גבוהה, כמו מלפפונים, לא מתאימים לקפיאה.
אז יש לנו סוד! הקפאה היא לא רק כלי בהחלטה כלכלית, אלא דרך חדשה לגלות את הקולינריה שאתם אוהבים