WordPress היא אחת ממערכות ניהול האתרים הפופולאריות ביותר ברשת (אם לא הפופולארית שבהן).
השילוב בין גמישות רבה לבין התאמה טובה מאוד ל-SEO הופכת אותה לבחירה המושלמת עבור מקדמי אתרים וגם מי שחושב על קידום אתרים בגוגל לפני הכול (וזו לדעתי עדיין צריכה להיות הגישה כיום).
אמ;לק – חברות אחסון אתרים בוורדפרס המומלצות ביותר הן:
אחסון אתרי וורדפרס – למה בכלל צריך אחסון מיוחד לאתרי וורדפרס?
אתר הוורדפרס כמו שאמרנו הוא פלטפורמה מעולה אבל למה אתם צריכים אחסון אתרים וורדפרס זוהי שאלה טובה!
הדרישה העקרונית של אתרי וורדפרס היא שרת שתומך ב-PHP (שפות תכנות לאינטרנט) כאשר יש תמיכה טכנית גם בגרסאות ישנות יחסית של השפה.
המשמעות היא שכמעט כל חבילת אחסון היום תתאים ל-Wordpress, אבל, וזה אבל גדול – לא כל חבילות האחסון יספקו לכם את אותן הביצועים ואותה קלות התקנה.
לדוגמה, אם תבחרו בשרת שאין לו התקנה מהירה של אתר וורדפרס (או שלא נותנת לכם לבחור התקנה בעברית) תצטרכו להוריד את כל הקבצים של אתר וורדפרס ולהעלות אותם לשרת דרך פרוטוקול העברת קבצים שנקרא FTP. זה לא לוקח הרבה זמן, אבל קל לעשות טעויות מעצבנות אם לעולם לא עשיתם את זה…
לעומת זאת, חבילות שמותאמות ל-Wordpress בדרך כלל מציגות התקנה מהירה או ש- wordpress hosting מתוקנת עליהן מראש. לצד זאת, השרת עבר מראש מספר הגדרות שונות שיספקו ביצועים מהירים יותר ספציפית על גבי WordPress.
יש גם חברות אחסון האתרים שמגדילות לעשות ומתקינות מראש תוספים חשובים כמו למשל תוספי אבטחה, תוספים לטיפול בתמונות ותוספים לשיפור ביצועים ברמת המערכת (מלבד מה שניתן להשיג דרך הגדרות השרת).
במאמר מוסגר אני אציין שיש אפשרות גם לארח אתרי WordPress על גרסה מסחרית של WordPress שנקראת WordPress.com. אני אישית לא ממליץ על האפשרות הזו מכיוון שהגמישות הרבה שיש לכם בהתקנה עצמאית הולכת לאיבוד כאן.
מהם הפרמטרים הנוספים שיש להסתכל עליהם כשבוחרים חבילת אחסון אתרים מומלץ?
לפני שאני אעבור להמלצות על חברות אחסון אתרים ספציפיות, יש כמה דברים שחשוב לדעת לגבי אחסון אתרים וורדפרס באופן כללי:
1.נפח האחסון
נפח האחסון קובע מהו נפח הקבצים הכולל (כולל תמונות, סרטונים וכו') שתוכלו לארח על השרת. לדוגמה (מצב היפותטי לגמרי), אם יש לי קטלוג גדול מאוד של תמונות שלוקח 20 ג'יגה בייט, אחסון אתרים צנוע של 5 ג'יגה בייט פשוט לא יספיק לי.
יש הרבה חברות אחסון אתרים שמציעות נפח אחסון בלתי מוגבל, אבל יש לקחת בחשבון שאם תעלו קבצים מאוד מאוד גדולים, יכול להיות שהדבר יהיה כנגד מדיניות השימוש ההוגן שלה.
בגדול, אחסון אתרים אתרים קטנים לא צריכים יותר מכמה GBים. מה שחשוב לבדוק הוא שתמיד תוכלו לשדרג ללא איפוס של אתר וורדפרס.
2.נפח תעבורה
נפח תעבורה חודשית קובע איזה נפח תוכלו להעביר למשתמשים שלכם, וזה כולל את קוד ה-HTML, קבצים נלווים, תמונות וקבצים שאפשר להוריד למחשב.
לדוגמה, אם יש לי באתר 100 גולשים בחודש והשרת מעביר לדפדפן של כל אחד מהם 1 ג'יגה בממוצע (בדרך כלל מדובר במספרים הרבה יותר קטנים), אני אהיה זקוק ל-100GB של תעבורה בחודש.
נפח תעבורה בדרך כלל נמדד במאות GB, למרות שגם כאן לא מפתיע למצוא חברות שמציעות נפח "בלתי מוגבל".
3.שטח אחסון וסוג האחסון
כאן אנחנו נכנסים לעניין קצת יותר טכני, ולכן אני אנסה להסביר את ההבדלים ברמה הבסיסית:
אחסון אתרי וורדפרס שיתופי – כל האתרים יושבים על אותו השרת וחולקים משאבים משותפים כמו זיכרון וכוח העיבוד של השרת. לכן, אם אתר מסוים שואב יותר מדי משאבים, הוא משפיע לרעה על אתרים אחרים. מלבד זאת, באחסון שיתופי סטנדרטי לכל האתרים יש את אותה כתובת רשת (כתובת IP), מה שמקשה על קידום שנעזר בקישורים בין האתרים האלו (גוגל עשוי לראות בהם אתר אחד גדול).
אחסון אתרי וורדפרס על שרת וירטואלי (Virtual Private Server) – כאן כל האתרים עדיין יושבים על גבי אותו השרת, אבל כל אתר מקבל משאבים משלו. אפשר להשוות את זה לבניין שבו כל הדיירים מתחלקים באותו חיבור אינטרנט מול בניין שבו לכל דייר יש חיבור פרטי משלו (ואני לא רומז במכוון על שום חברת אינטרנט שאולי ראיתם בפרסומות😉).
אחסון וירטואלי עדיף עבור אתרים מורכבים או אתרים שמשרתים המון גולשים בבת אחת.
אחסון אתרי וורדפרס על שרת ייעודי – כאן יש לאתר שלכם שרת שהוא רק שלו. השרת הזה יכול להיות מנוהל או לא מנוהל. שרת לא מנוהל דורש מישהו שיטפל בכל ההגדרות שלו ובעיות שעלולות לצוץ, ולכן רוב האתרים שעושים שימוש בשרת ייעודי הם אתרים גדולים מאוד עם מנהל טכני שזה התפקיד העיקרי שלו.
אחסון אתרי וורדפרס בענן (Cloud Hosting) – מדובר בדרך כלל בסוג של אחסון על גבי שרת וירטואלי, אך כזה שהוא גמיש יותר מבחינת ניהול המשאבים. לרוב מעורבת גם רשת להפצת תוכן, טכנולוגיה שמאפשרת לכל אחד לקבל את המידע משרת שקרוב אליו. כפועל יוצא מכך אלו אתרים מאוד מהירים ומומלץ להשתמש בהם אם הקהל שלכם מפוזר בכל העולם.
4.מספר דומיינים
חבילות אחסון שיתופי מסוימות מוגבלות רק לאתר אחד ופתיחה של אתרים נוספים (כלומר, צירוף דומיינים נוספים לחבילה) מתאפשרת רק אם קונים חבילה גדולה יותר.
שימו לב שכל עוד לא כתוב אחרת, חבילות לכמה אתרים בדרך כלל לא מבצעות הפרדה ברמת ה-IP ולכן לא מתאימות לניהול רשת של אתרים שרוצים לקדם אחד דרך השני.
5.חבילות ריסיילר ו-SEO
חבילות ריסיילר מאפשרות בעיקרון לפתוח מספר חבילות אחסון קטנות יותר עם מתן גישה מוגבלת לכל משתמש עבור מי שרוצה להציע בעצמו שירות של בניית אתרים.
לעומת חבילות ריסיילר, יש גם חבילות שבהן מוקצה לכל אתר או קבוצת אתרים כתובת IP שונה, אלו מיועדות למקדמי אתרים על מנת להקטין את הסיכון ששני אתרים שיקשרו אחד על השני יסומנו על ידי גוגל כאתרים ששייכים לאותם הבעלים.
כמובן שאין מניעה להשתמש בחבילה מסוימת גם כחבילת SEO וגם כחבילת ריסיילר, בהתאם למה שהחברה מציעה.
עניין מרכזי שאני חייב לדייק בו: אין בהכרח קשר בין חבילות SEO/Reseller לבין סוג האחסון. לדוגמה, אם אתם לא זקוקים ליותר מדי משאבים, בהחלט יש חבילות שמצד אחד יושבות על תשתית שיתופית, אך עדיין מאפשרות לכם להתנהל כריסיילר.
מצד שני, יש שירותי VPN שאומנם מאפשרים לכם לעבוד כריסיילר, אבל לא לשלוט על כתובות ה-IP.
חברות אחסון וורדפרס מומלצות
אחסון וורדפרס מומלץ? כמו שציינתי כבר, לא כל חברות האחסון אתרים יציעו לכם התאמה עבור אתרי וורדפרס באותה האיכות. הנה ארבע חברות מומלצות מהניסיון האישי שלי:
אחסון וורדפרס ב-uPress חברת אחסון אתרים לאתרי וורדפרס
כבר מהשם "יו-פרס" אפשר להבין שמדובר בחברת אחסון שמארחת בעיקר אתרי WordPress ובאינטרנט הישראלי היא נחשבת לאחת החברות המובילות בתחום.
אחסון אתרים מומלץ של uPress יש כמה יתרונות משמעותיים:
1.ממשק ניהול נוח – פאנל ניהול של רוב השרתים ברוב החברות הוא באנגלית ולא בהכרח מיועד עבורי אתרי וורדפרס. כאן הוא בעברית וידידותי לשימוש גם עבור מי שלא יצא לו לעבוד עם ניהול אתרים מתקדם. לדוגמה, אפשר מאוד בקלות להתקין תעודת אבטחה מסוג SSL – תעודת ssl.
2.אופטימיזציה טכנית – כיום המהירות שבה האתר עולה ומתפקד חשובה מאוד לא רק לגולשים, אלא גם לביצועים בגוגל. האתרים ב-uPress עברו אופטימיזציה מיוחדת עבור אתרי וורדפרס ולכן עולים מהר מאוד, בין היתר באמצעות מנגנוני Cache (שמירה של קוד או קבצים נפוצים מראש שאחרת צריכים לעבור עיבוד ראשוני על ידי השרת).
3.אבטחה – בסופו של דבר שום מערכת לא תהיה מאובטחת אם תתקינו תוספים לא מאובטחים או תעשו שימוש בסיסמאות קלות, אך uPress בכל זאת הלכו צעד אחד קדימה וביצעו אבטחה נוספת ברמת השרת בנוסף לשימוש בתוסף אבטחה משוכלל בשם WordPress Clinic.
4.אפשרות לקבל כתובות IP שונות למקדמי אתרים שמעוניינים בכך (נקרא "SEO Edge").
»הכנסו לאחסון וורדפרס ב-uPress«
אחסון וורדפרס ב-EBN – למי שמעוניין לנהל רשת גדולה של אתרים
אם אתם מעוניינים לנהל רשת של אתרים לצרכי קידום, יש לא מעט חברות שיספקו לכם ניהול של מספר גדול של אתרים.
היתרון המרכזי של Easy Blog Networks בנושא אחסון אתרי וורדפרס הוא שאתם צריכים להתעסק רק במילוי של האתרים בתוכן ולבנות את הקישורים שאתם מעוניינים.
את כל השאר, כולל פתיחת משתמשים, התקנת WordPress ואפילו התקנת תבנית נורמלית (לא תבניות ברירות המחדל המוגבלות משהו) היא עושה בעצמה. אפשר גם להעביר בקלות יחסית אתרים מאחסון קיים.
למעשה, EBN עובדת בעצמה כסוג של Cloud Hosting מכיוון שהיא לא רק מפזרת את האתר שלכם בין כתובות IP שונות, אלא גם בין מרכזי נתונים שונים של ספקיות כמו אמזון או ,Digital Ocean. זאת לעומת "אחסון SEO" רגיל שבו כל הדומיינים שלכם עדיין מקושרים לאותה החברה.
למרות זאת, ואף על פי שמדובר בעצם ב-Cloud Hosting, אתם מקבלים שטח אחסון גדול עם משאבים מוגבלים יחסית ולכן מדובר כאן בפתרון נוח לאתרי וורדפרס קטנים עם תוכן לא מאוד מורכב ותו לא. אפילו תוספים סטנדרטים, אבל מעט כבדים, כגון אלמנטור לא תמיד עובדים טוב עם המערכת.
»הכנסו לאחסון וורדפרס ב-EBN«
אחסון וורדפרס דרך JetServer – חברת אחסון אתרים
למרות השם המעט מפוצץ, JetServer היא חברה ישראלית עבור אחסון אתרים, אבל בסטנדרטים סופר גבוהים, גם בכל מה שקשור לאופטימיזציה עבור אתרי וורדפרס וגם בכל מה שקשור ליחס המקצועי והאישי שהצוות מעניק ללקוחות (משהו שדווקא בחברות בחו"ל הוא ממש לא מובן מאליו).
החיסרון של JetServer הוא בכך שהיא עדיין דורשת ידע טכני יחסית נרחב לפעולות שקשורות לשרת מכיוון שתוכנת הניהול של השרת היא תוכנה סטנדרטית בשם cPanel.
כמו כן, יש הפרדה בין חבילות ה-SEO לשאר החבילות. בפועל המשמעות היא לא בהכרח שחבילות SEO יעבדו פחות טוב, אלא פשוט יש הבדל די משמעותי במחיר ביניהן ובין החבילות הרגילות.
»הכנסו לאחסון וורדפרס ב-JetServer«
אחסון אתרים דרך רשת ספקי הענן של Cloudways – חברת אחסון אתרים
Cloudways היא חברת אחסון בענן, מה שאומר שאתם יכולים לבחור בין מספר ספקים כמו אמזון או גוגל מבלי לעבוד ישירות דרכן. כל האתרים עוברים אופטימיזציות למערכות ניהול תוכן שונות, כולל וורדפרס.
היתרון המרכזי של Cloudways הוא רשת הפצת תוכן נהדרת שמאפשרת לכם פריסה רחבה ברוב העולם דרך כל הספקים השונים וגמישות רבה בכל מה שקשור לבחירת המשאבים הספציפיים שאתם זקוקים להם. אם המשאבים כרגע לא מספיקים והאתר עולה לאט, אתם תמיד יכולים להוסיף עוד משאבים בצורה חלקה.
מנגד, Cloudways לא מתאימה לכל אחד ומי שלא התנסה בניהול אתרים בעבר יאלץ להתמודד עם עקומת לימוד מסוימת (בין היתר מכיוון שהטרמינולוגיה של הלוח בקרה המרכזי קצת שונה מאשר על חברות אחסון האתרים אחרות).
החדשות הטובות הן שיש כלי ייבוא אוטומטים מהתקנות קיימות של WordPress והחברה אפילו תוכל להעביר עבורכם אתר אחד בעצמה.
»הכנסו לאחסון וורדפרס ב-Cloudways«
אפשרויות נוספות של אחסון אתרים מומלץ
כמובן שאתם לא חייבים לארח אתר וורדפרס בחברות שהזכרתי כאן ויש עוד הרבה אפשרויות נוספות גם בארץ וגם בחו"ל.
רוב החבילות הבסיסיות (לרוב השיתופיות) בחו"ל הן מאוד זולות: אם בארץ אנחנו מדברים על כמה עשרות שקלים לפחות, בחו"ל אנחנו מדברים על מחירים שיכולים להתחיל גם בפחות מ-10$!
SPD (ישראלית) – חברה מאוד וותיקה עם מחירים נוחים ואפילו שירות לקוחות מצוין
A2Hosting– חברה עם מחירים זולים מאוד בכל הקטגוריות ושרתים באירופה, ארה"ב, טורקיה והודו. עם זאת, קראתי שדווקא מישראל האתרים בה עולים מעט באיטיות.
SiteGround – חברה עם ביצועים לא רעים להתקנות וורדפרס, למרות שהם כנראה לא הכי טובים בשוק. מחירים מאוד זולים.
FastComet – חברה במחירים נוחים עם שרתים גם בארה"ב וגם באירופה. שטח אחסון נדיב מאוד גם בחבילות הזולות.
A Small Orange – חברה עם שרתים בארה"ב ולכן מתאימה בעיקר לשוק הזה. החיסרון המשמעותי הוא שאם אתם צריכים חבילה ממש זולה (נקראת Tiny), תצטרכו לשלם עליה לשנה מראש. היא גם לא נותנת דומיין בחינם לשנה כמו חלק מהחברות האחרות.