אחסון אתרי וורדפרס עם uPress

אם יש לכם אתר שמבוסס על מערכת ניהול התוכן וורדפרס יכול מאוד להיות ששמתם לב שאחרי זמן מה האתר מתחיל לרוץ מעט יותר לאט, במיוחד אם התקנתם תוספים שונים כדי להרחיב את היכולות של המערכת.

התקנת תוספים והרחבת יכולות האתר מגיעות לעיתים גם על חשבון דברים אחרים כמו למשל רמת האבטחה של האתר.

מכיוון שוורדפרס היא "אקוסיסטמה" כל כך מוכרת המריצה את רוב האתרים הגדולים והפופולאריים ברשת האינטרנט הרי שישנן חברות אחסון אתרים שמציעות חבילות שונות עם אופטימיזציה ספציפית למערכת.

אחת מחברות האחסון הללו היא יופרס uPress אשר נחשבת לייחודית למדי בשוק אחסון האתרים הישראלי מבחינה זו מהסיבה הפשוטה שהיא לא מארחת אתרים שאינם מבוססים על וורדפרס.

אופטימיזציות אלו בדרך כלל נוגעות לאותם נושאים קריטיים שהזכרנו למעלה, למשל:

תוספים: חבילות רבות מגיעות כבר עם תוספים קריטיים כגון תוספים למהירות, אבטחה או גיבוי. תוספים אלו מוגדרים מראש על מנת לספק ביצועים אופטימליים ולעבוד זה עם זה בצורה הטובה ביותר שיש (התנגשות בין תוספים שונים או תוספים עם חפיפה ביכולות שלהם היא דבר נפוץ למדי).

אופטימיזציה ברמת השרת למהירות ואבטחה – למרות שוורדפרס יכולה לעבוד עם רוב השרתים המבוססים על לינוקס, ישנן אופטימיזציות ספציפיות נוספות שניתן לבצע ברמת האבטחה או המהירות מאחורי הקלעים עוד לפני שדיברנו בכלל על שימוש בתוספים. 

סקירה – חבילות האחסון של uPress

לפני שנדבר על היכולות הספציפיות של uPress, נזכיר בכמה מילים את חבילות האחסון שלה: 

uPress מציעה שני סוגים מרכזיים של חבילות אחסון: אחסון שיתופי ואחסון VPS (אחסון על גבי שרת וירטואלי).

אם אנחנו מדברים על חבילות אחסון שיתופי, הרי שרוב החבילות מציעות את אותן תכונות הספציפיות לוורדפרס. ההבדלים המרכזיים הם במספר האתרים שניתן לשים בכל חבילה (כלומר, דומיינים), נפח האחסון ונפח התעבורה.

חשוב לדעת שגם בחבילות הגדולות אם נבצע חלוקה שווה של המשאבים, שטח האחסון לכל אתר הוא כ-10GB, אך נפח התעבורה דווקא יקטן מעט. הדבר אולי נשמע מעט מוזר, אך חלוקה זו יוצאת מנקודת הנחה שבפועל לא כל האתרים יקבלו את אותה כמות תנועה. בכל אופן, את החלוקה הפנימית של המשאבים האלו אפשר לשנות.

נכון לסוף שנת 2022, החבילה הזולה ביותר לאתר אחד עולה כ-15$ + מע"מ והחבלה היקרה ביותר המיועדת לעשרה אתרים כ-50$ + מע"מ 

אם מתבוננים על חבילות אחסון ה-VPS, כאן אין מגבלה על מספר האתרים ומחיר החבילה הקטנה ביותר עומד נכון לסוף 2022 על על 90 דולר + מע"מ. ההבדל בין החבילות מתבטא לא רק בשטח האחסון ונפח התעבורה (מתחיל מ-40GB ו-3TB בהתאמה), אלא גם בעוצמת החישוב (ליבות המעבד, זיכרון פנימי), מספר הניטורים של האתר כנגד נפילות ומספר העברות האתרים מהאחסון הקודם שלכם.

כמו כן, בכל חבילות ה-VPS למעט החבילה הזולה ביותר ניתן לשנות את מצב האתר שהדפדפן "רואה" לאתר "HTML סטטי" ללא שימוש במסד נתונים, מה שכמובן מאיץ מאוד את זמן הטעינה שלו.

אגב, בכל החבילות תוכלו להתנסות למשך 30 יום ולקבל את כספכם בחזרה במידה ואתם לא מרוצים.

יתרונות נוספים של אירוח אתרי וורדפרס ב-uPress

מלבד אבטחה משופרת ואופטימיזציה למהירות, ב-uPress יש עוד הרבה פ'יצרים (רשום 120, אבל אנחנו ספרנו קצת פחות…). הנה כמה פיצ'ירים ששווה להזכיר על פי קטגוריות:

ניהול: ב-uPress ניתן לנהל תכונות ספציפיות של וורדפרס עבור כל אתר ישירות מלוח הבקרה הראשי (בלי להיכנס לוורדפרס). כמו כן, מדובר בלוח בקרה בעברית מלאה (מרבית חברות האחסון משתמשות בפתרונות מוכנים באנגלית). כמו כן, ניתן לחלק את האתרים שלכם לקבוצות שונות.

אבטחה: החברה מבצעת בדיקות ידניות. מבחינת פעולות, אפשר לנהל את כל המשתמשים מלוח הבקרה המרכזי הן ברמת הגישה לוורדפרס והן ברמת ניהול החשבון ב-uPress (כולל יצירה של חשבונות חדשים) וליצור גיבויים ידניים בנוסף לגיבויים האוטומטים שהמערכת יוצרת.

מהירות: מלבד אופטימיזציה ברמת השרת והתקנה של תוספים שונים, תוכלו לבחור האם האתר שלכם יתארח בארה"ב, אירופה או ארה"ב. בנוסף קיימת גם פונקציה של CDN (רשת להפצת תוכן) הדואגת לכך שהאתר יעלה מהר ללא קשר למיקום בו נמצא הגולש.

ניטור והתמודדות עם מצבי עומס: כאמור, ניתן לבצע בדיקות ניטור בתדירות משתנה על פי החבילה בה בחרתם (התדירות הגבוהה ביותר היא בחבילות ה-VPS). עוד תכונה שימושית היא הכנסת האתר למצב "עומס יתר" לאחרי שמעלים קמפיין ממומן וצופים לתנועה רבה, דבר שיש לבקש מראש.

חיסכון בזמן: ניתן לבצע התקנות וורדפרס בקליק אפילו אם לא רכשתם עדיין דומיין (האתר יישב על כתובת זמנית). תוכלו גם לשכפל אתרים בלחיצת כפתור. במידה ועברתם ל-HTTPS, המערכת תבצע עבורכם את החלפת כל המחרוזות על מנת שלא יתקבלו שגיאות ואזהרות בדפדפן. 

קידום אתרים: ניתן לבחור כתובת IP ייעודית לכל אתר מבלי הצורך לרכוש "חבילת SEO". לדברי uPress, הלקוחות נהנים מדירוגים גבוהים יותר גם הודות למהירות בה האתרים נטענים.

פיתוח: מלבד שכפול של כמה אתרים, אפשר לקפוץ מסביבת הפיתוח לאתר החי בקלות רק לאחר שמבצעים שהאתר עובד כשורה. היכולת הזו עוזרת מאוד למי שמבצע שינויים מורכבים דרך הקודקס של וורדפרס או מתקין תוספים שעלולים להשבית את המערכת.

תוספים ועיצובים: ישנם מספר תוספים שכלולים במנוי בגרסאות הפרימיום כמו WP-Rocket וגם מספר תבניות עיצוב שאפשר להתקין בכמה שניות.

חוות דעת והמלצות על uPress

לפני שבוחרים בחברת אחסון (ולא משנה איזו) חשוב מאוד לקרוא המלצות על החברה כדי לבדוק אם היא באמת עומדת בהבטחות שלה. יש לא מעט חברות שהביצועים הטכניים של האתרים שהן מארחות רחוקים מלהיות אופטימליים.

קיימים שני אתרים שמרכזים ביקורות חיצוניות על uPress: ביקורת אחת מקצועית באתר Website Planet ועוד כמה עשרות ביקורות גולשים באתר hostadvice. שני האתרים הם אתרים בינלאומיים נחשבים עם גרסאות מקומיות, כך שאפשר לסמוך עליהם.

רוב הביקורות הן חיוביות בציון שמעל 4 מתוך 5. צריך לזכור שההשוואה היא גם מול חברות אחסון מחו"ל שלא מיועדות ספציפית לוורדפרס. uPress  זוכה לציונים גבוהים במיוחד בכל מה שקשור לידידותיות למשתמש, תמיכה ועושר התכונות. הביקורת המקצועית מציינת לטובה גם את הביצועים הטכניים, שכבר הסברנו מדוע הם חשובים.

מלבד חוות דעת חיצונית, ניתן לקרוא עוד עשרות המלצות (או Social Proof אם תרצו) באתר uPress בעמוד ההמלצות. שווה גם להציץ בעמוד לקוחות כדי להתרשם ממותגים רבים בשוק הישראלי שעושים שימוש בשירותי האחסון של uPress.

לסיכום

אם אתם בתהליכי הקמה של אתר WordPress או שאתם כבר מנהלים אתר WordPress ולא מרוצים מחברת האחסון שלכם, כדאי לכם לבדוק את uPress. כזכור, החברה מציעה לכם תקופת ניסיון של 30 יום במהלכה אתם יכולים להעביר את האתר שלכם אליה ועדיין להשאיר גיבוי בחברה הישנה. (העברת הדומיין מסתיימת בדרך כלל תוך כיום).

מלך הקישורים

מלך הקישורים

דניאל זריהן, מי שעומד מאחורי "מלך הקישורים" - הינו מקדם אתרים וותיק ומוערך בארץ, ועוסק ב-SEO משנת 2009. האתר מלך הקישורים מוקדש כולו לנושא שהוא אחד החשובים בעולם ה-SEO - קישורים חיצוניים.

מדריכים נוספים שלא כדאי לפספס

בניית אתרים בוורדפרס, בחינם ובתשלום

וורדפרס היא אחת ממערכות ניהול התוכן (CMS) הפופולריות ביותר בשימוש על ידי בעלי אתרים. זוהי פלטפורמה חינמית וקוד פתוח המספקת לבעלי אתרים

ג'טסרבר: סקירה

לא חשוב אם אתם מנהלים עסק עם אתר אינטרנט בודד, עושים שימוש במספר אתרים בו זמנית, או בונים אתרים עבור לקוחות אחרים

מענה אנושי לעסקים

בחלק זה נדון בכמה ממערכות תוכנת HRS (מענה אנושי לעסקים WOKI) הפופולריות הקיימות בשוק כיום עבור עסקים וכיצד ניתן להשתמש בה ביעילות

אתם סגורים על קישורים? דברו איתי עכשיו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

חייגו עכשיו דילוג לתוכן